Hlavní obsah

Veřejnost může letos poprvé vybírat antistavbu roku

Právo, Rudolf Voleman
ZÁPADNÍ ČECHY

Vůbec poprvé bude moci veřejnost v letošním roce vybírat v rámci 17. ročníku výstavy bydlení, volného času a životního stylu For Arch Karlovy Vary 2008, jenž se uskuteční příští týden od čtvrtka 19. června do soboty 21. června, nejhorší stavbu v kraji. Pořádající Regionální stavební sdružení (RSS) Karlovy Vary nominovalo do této soutěže deset staveb v regionu, přičemž všechny jsou z Karlovarska.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Poprvé můžete na 17. ročníku For Archu volit antistavbu roku. Ilustrační foto.

Článek

„Vybrali jsme deset staveb, u kterých si myslíme, že nejsou například nejlépe zasazené do krajiny,“ uvedla manažerka RSS Anna Vlášková, podle které v této anketě nerozhoduje žádná porota, ale pouze veřejnost svým hlasováním. To je možné tradičně prostřednictvím mobilních telefonů. Jednotlivé stavby lze nalézt na www.stavby.karlovarska.net.

Mezi stavbami zařazenými mezi antistavby jsou například garáže pod Imperialem, Gejzírpark Residence nebo bytová výstavba ve Staré Roli. Není tam ale zařazena například stavba kruhového objezdu U Koníčka, jež trápila nesmyslně tisíce obyvatel Staré Role při cestě do města zcela neuvěřitelných zhruba pět let, kdy byla stavba realizována nebo jakoby spala.

Plusové a minusové body

Stavaři se kvůli anticeně radili s právníky. „Abychom nikoho nepoškodili, je možné přidělovat stavbám plusové i minusové body,“ pokračovala Vlášková, podle které mají zatím nejvíce záporných bodů právě garáže pod Imperialem. Naopak bytová výstavba ve Staré Roli dostává zatím spíše plusové ohodnocení.

Z každého mobilního telefonu lze hlasovat pouze jednou, přičemž ale do uzávěrky soutěže lze rozhodnutí měnit. Další hlasování je možné po dobu výstavy For Arch na zimním stadiónu v Rybářích. „Antistavba, která získá nejvíce záporných bodů, bude oceněna symbolicky černou cihlou,“ uvedl místopředseda RSS Rudolf Borýsek.

O nejhorší stavbě roku není možné podle organizátorů hlasovat bez toho, aby se hlasující zapojili do již tradičního výběru o nejlepší stavbu Karlovarského kraje. „Do letošní soutěže se zapojilo 19 staveb a sedm projektů,“ uvedla Vlášková.

Vloni soutěžilo celkem patnáct staveb a osm projektů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám