Hlavní obsah

Slavná rozhledna na plzeňském Krkavci je na prodej za 17 miliónů korun

Právo, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZÁPADNÍ ČECHY

Známá rozhledna na plzeňském Krkavci je na prodej. Zájemci údajně jsou. A s nimi i šance, že se na dlouhá léta uzavřený vyhlídkový ochoz zase dostanou turisté. Věž, kterou nyní vlastní společnost GES – Electronics, je k mání i s přilehlým dvoupodlažním domem a rozsáhlým pozemkem.

Foto: Ivan Blažek, Právo

Rozhledna na Krkavci - chcete mne? Jsem vaše za sedmnáct miliónů.

Článek

"Současná cena je 17 miliónů korun,“ řekla Tatiana Hašková z realitní kanceláře Optima, která netradiční nemovitost nabízí. A to již více než rok. Na ceně je to znát. „Původně byla o tři milióny vyšší,“ podotkla Hašková.

Je mnoho plánů, ale realizace v nedohlednu

Zájemci existují. „Máme zahraničního klienta, který chce Krkavec předělat na školicí středisko. Myslím, že by uvažoval i o zpřístupnění rozhledny,“ uvedla makléřka. Objevili se i jiní.

„Někteří uvažovali o zřízení restaurace, ale finančně jim to nevycházelo,“ dodala. Záměr předělat Krkavec na školicí středisko už schválilo zastupitelstvo nedaleké obce Ledce. „Prošlo to bez připomínek,“ sdělil starosta Milan Janoušek (SNK).

Na rozhledně jsou nyní nainstalované antény, ty by však šly přenést na nedávno postavený blízký stožár. „To je věc jednání s případným kupcem,“ sdělila Andrea Svěcená, ředitelka GES – Electronics.

Dalším potenciálním problémem je příjezdová komunikace. „Že je v hrozném stavu? Tak se přijeďte podívat, jaké silnice máme přímo ve vesnici,“ podotkl starosta Janoušek, který podle svých slov neví, komu cesta patří. „Teď se o ni stará současný majitel Krkavce,“ dodal.

Z rozhledny jsou vidět Alpy

Rekonstrukci by si zasloužila i samotná rozhledna. Kamenná 18 metrů vysoká věž oslavila 19. května 107. narozeniny a náklady na její opravu by zřejmě šly do miliónů.

GES – Electronics koupil rozhlednu s domem v roce 2000.

„Tenkrát ji prodávala Plzeňská sportovní unie a cena byla výrazně nižší, než kolik činí současná nabídka. Budova ale tehdy vypadala zcela jinak, jiná byla i výměra,“ připomněl Petr Otte z realitní kanceláře Pubec – ta tehdy našla kupce pro rozhlednu za čtyři měsíce.

Zavřená vyhlídka štve předsedu Klubu českých turistů Plzeňského kraje Václava Zykmunda, podle něj byly z ochozu vidět Alpy. "To, že je nepřístupná, mne mrzí, ale na druhou stranu jsem rád, že ji nemáme my. Nebyla by s ní hromada, ale hora starostí,“ uzavřel Zykmund.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám