Hlavní obsah

Vznikla Česká komora realitních kanceláří

Právo, zr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nově vzniklá Česká komora realitních kanceláří (ČKRK ) vypracuje a nabídne objektivní databázi cen nemovitostí v jednotlivých regionech ČR, stanoví pravidla pro výkon povolání realitního makléře a následné postihy při nedodržování závazných pravidel komory; normou je zavedení standardizovaného systému školení.

Článek

Za jeden z hlavních cílů komora považuje zřízení garančního fondu, který bude sloužit k zajištění klientských záloh u členských realitních kanceláří. Zakládajícími členy jsou: Realitní společnost České spořitelny, MEXX Reality, REAL SPEKTRUM, Professionals, Hot Reality Plus, REALITY 21, Engel & Voelkers, TIDE REALITY, Svoboda & Williams.

Jak zakladatelé zdůraznili, ČKRK nevzniká vůči existujícím profesním sdružením či asociacím jako konkurenční subjekt, ale naopak nabízí širokou spolupráci na co možná nejširším poli domácího realitního trhu.

Komora realitních kanceláří zprůhlední a zprofesionalizuje práci realitek

„Česká komora realitních kanceláří je nezbytným prostředkem pro regulaci, profesionalizaci a zprůhlednění práce realitních kanceláří na trhu v České republice. Nejde nám jen o školení makléřů a jejich následnou certifikaci, naším cílem je i zásadní změna pravidel pro podnikání v této oblasti: jak ekonomické, tak legislativní. Právě vývoj na realitním trhu v posledních letech a zejména obrovský nárůst až podvodných "garážových realitek" nás přesvědčuje o správnosti našeho kroku,“ uvedl prezident ČKRK Bedřich Skalický.

Reklama

Výběr článků

Načítám