Hlavní obsah

Přeměnu Rohanského ostrova musí ještě schválit pražští radní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Rohanský ostrov patří k nejcennějším pozemkům v Praze. Veřejná soutěž na pronájem a následnou koupi lukrativních pozemků na pražském Rohanském ostrově má již téměř jistě vítěze. Magistrátní komise, která včera vybírala z nabídek, totiž doporučila radním vítěze. Tím se stala společnost Konsorcium Rohan s částkou 1,69 miliardy korun.

Článek

Současně to potvrdila náměstkyně primátora Markéta Reedová (SNK-ED) a zastupitel za sociální demokracii Miroslav Poche. Podle jeho slov byla cena hlavním kritériem výběru. Do druhého kola výběrového řízení postoupily ještě firmy Development Pobřežní a Avenzo Vice s nabídkami 1,59 a 1,47 miliardy korun.

„Městská rada má podle doporučení komise vypracovat ještě jeden posudek hodnoty parcel,“ uvedl Poche. Současný je zhruba dva roky starý, aktuální tržní odhad neexistuje. Podle Reedové je nyní vybraná nabídka proti odhadu asi dvojnásobná.

Pokud radní na doporučení komise dají, Konsorcium Rohan, kde je hlavním akcionářem Sekyra Group, jedna z nejvýznamějších developerských společností působících v Praze, získá asi 200 tisíc čtverečních metrů. Za metr čtvereční nabízených pozemků by tak firma zaplatila 8567 korun.

Na nich by mělo vzniknout rozsáhlé městské centrum s bytovými domy, budovami pro kanceláře, ale též s hotely a nabídkou služeb. Část území by měla zůstat veřejná, radnice tu uvažuje o parku s amfiteátrem.

Rozpočet hlavního města počítá pro rok 2008 na úpravu území Rohanského ostrova s částkou 5 miliónů korun. Ta zahrnuje revitalizaci Rohanského ostrova, včetně oddychové zóny Manin.

Reklama

Související témata:

Související články

O Rohanský ostrov bojují tři investoři

Město učinilo další krok k tomu, aby se mohly měnit Rohanský ostrov a Maniny v moderní městské centrum navazující na historický střed města. Radní včera...

Výběr článků

Načítám