Hlavní obsah

Přeštice na Plzeňsku chtějí vybudovat akvapark

Právo, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇSKO

Krytý akvapark si chtějí postavit v Přešticích na Plzeňsku. Teď začalo územní řízení, a pokud se šestitisícovému městu podaří získat evropské dotace, mohlo by nové zařízení začít sloužit už v roce 2010. Ve městě vyroste i zimní stadión a dráha pro online bruslaře.

Foto: Miroslav Sova, Právo

Akvapark. Ilustrační foto

Článek

„Komplex bude umístěný vedle školního areálu na východním okraji města ve směru na Nepomuk,“ řekl Právu přeštický starosta Petr Fornouz (ODS). "Počítáme s 25metrovým bazénem, který doplní vířivky, divoká řeka, tobogán a sauna,“ upřesnil starosta a dodal: „V naší spádové oblasti žije dvacet tisíc lidí, kteří nyní musejí za podobnými atrakcemi do Plzně nebo do Klatov. Zároveň by k nám mohlo začít jezdit více turistů.“ Vodní centrum má stát zhruba sedmdesát miliónů korun.

"Po získání územního rozhodnutí požádáme o dotaci, která by mohla pokrýt více než devadesát procent nákladů. Sami se do toho pustit nemůžeme,“ upozornil starosta Fornouz, podle něhož má město slušné šance příspěvek získat.

"Pokud se to skutečně podaří, začneme stavět v roce 2009 a o rok později už bychom chtěli přivítat první návštěvníky,“ doplnil přeštický starosta Petr Fornouz. Už příští rok má v sousedství budoucího akvaparku vyrůst sportovní areál se zimním stadiónem, halami na fotbal, tenis a s hotelem.

Komplex za 130 miliónů korun ale bude v režii soukromého investora, firmy Area Group Plzeň. „Probíhá stavební řízení a začali hrubé terénní úpravy,“ sdělil Fornouz. Na severním okraji Přeštic chce radnice pro změnu vybudovat za dva milióny korun nový městský park se čtyři sta metrů dlouhou dráhou pro online bruslaře a s kopečky pro sáňkaře.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám