Hlavní obsah

Oslavy 80. výročí brněnského výstaviště proběhnou i v rámci Stavebních veletrhů

BRNO

Na jaře tohoto roku oslaví významné výročí výstaviště, na němž se konají největší české veletrhy. Brněnské veletrhy jsou světoznámé a přispívají nemalou měrou k rozvoji jihomoravského regionu.

Článek

Veletrhy se v Brně pořádají od roku 1928, i když tradice několikadenních či týdenních trhů v Brně existuje už od středověku. Pro roli důležité obchodní křižovatky město předurčuje už jeho výhodná geografická poloha - nachází se nedaleko Bratislavy, Vídně i Prahy.

Datum osmdesátiletého výročí připadne na 24. května. Pro návštěvníky je na tento den připravena akce Výstaviště Open s doprovodným kulturním a sportovním programem. Kromě toho mohou být například například zažazeni do slosování o 1 kg práškové hasící přístroje.

Nadcházející stavební veletrhy

Oslavy výročí proběhnou i v rámci letošního ročníku Stavebních veletrhů Brno, které se řadí k největším ve celé střední a východní Evropě. Nejnovější novinky a trendy v oboru zde prezentuje téměř 1 500 firem a přítomna bývá většina odborné veřejnosti. Kromě nich jsou veletrhy určeny samozřejmě i laikům, kteří se mohou přijít inspirovat jak si zařídit své vlastní bydlení.

Na letošním, již 13. ročníku budou zvýrazněna témata „Stavební stroje” a „Bytová výstavba”.

Stavební veletrhy Brno
IBFřemesla a technologie, materiály a výrobky, konstrukce22.-26.4
SHK BRNOsanitární a vytápěcí technika, koupelny, vzduchotechnika a klimatizace, armatury, potrubí, čerpadla22.-26.4
URBIS INVESTtechnologie pro města a obce a nabídka investičních příležitostí22.-26.4

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám