Hlavní obsah

Kolben Tower - nová dominanta pražských Vysočan

– PRAHA

V pražských Vysočanech bude postavena přibližně 80 metrů vysoká administrativní a hotelová budova s názvem Kolben Tower. Ve hře je pět návrhů architektonického provedení stavby, která by měla začít po roce 2009. Stavba bude součástí projektu Nové Vysočany.

Článek

Podle marketingové specialistky Codeka, která je developerem, Kateřiny Kmínkové zatím nelze určit ani přesnou plochu budovy, která bude záviset na tom, jaké architektonické řešení si společnost nakonec vybere.

Nová výšková budova se bude nacházet mezi ulicí Kolbenova a parkem Rokytka. Kolben Tower bude vysoká přibližně jako dnešní hotel Corinthia Panorama, který stojí v Praze na Pankráci a je vysoká 79 metrů. Ve stejné lokalitě se nachází i vůbec nejvyšší budova v republice, loni zkolaudovaná City Tower, která měří 109 metrů.

Architektonické návrhy pro Kolben Tower v pražských Vysočanech
Návrh architektonického ateliéru OMICRON-K.Návrh studia architektonického studia Casua.
Další z návrhů společnosti Helika.Návrh studia Siadesign.
Návrh ateliéru VHEJeden z návrhů společnosti Helika.

Zdroj: Všechny návrhy Codeco Real Estate Development.

Město ve městě

V průmyslových Vysočanech plánuje Codeco vybudovat kancelářský, obchodní a obytný komplex o rozloze přes 200 000 metrů čtverečních. Na kanceláře by mělo připadnout zhruba 117 000 čtverečních metrů, byty zaberou přibližně 88 000. Nových bytů by mělo ve Vysočanech vyrůst kolem tisícovky. Kolik chce celkově Codeco v bývalé průmyslové lokalitě investovat, Kmínková neuvedla.

Ještě letos začne developer ve Vysočanech stavět administrativní budovu Kolben Cube, která má mít 22 000 metrů čtverečních kancelářských a obchodních ploch. Stavba Kolben Tower začne podle Kmínkové hned po dokončení Kolben Cube. Na místě bývalých továren a dílen mají developeři vybudovat výhledově až 10 000 nových bytů. Vyrůst zde má i množství dalších obchodních a administrativních budov a komplexů.

Administrativní objekt Kolben Cube v pražských Vysočanech

Začátkem března otevřela nedaleko metra Vysočanská nové hotelové, kongresové a obchodní centrum s názvem Galerie Fénix společnost CPI. Developeři investující v této lokalitě působí ve sdružení Nové Vysočany.

Sdružení Nové Vysočany chce na pozemcích bývalých průmyslových objektů vybudovat čtvrť o rozloze 250 hektarů. Inspirací pro revitalizaci kdysi výlučně průmyslové oblasti, se staly nedávné proměny pražského Smíchova či Karlína. Projekt se začal realizovat v roce 2006.

Reklama

Související témata:

Související články

Památkáři rozhodují o podobě Buďánky

Po letech sporů a chátrání je na světě studie, podle níž lze starou kolonii revitalizovat. Někdejší historické dělnické enklávě v Košířích, známé jako Buďánka,...

Atraktivní Čeladná postaví novou čtvrť

Sto dvacet bytů ve vilkách bude hotovo za rok, už dnes je třetina prodána. Vyrostou i aquapark, restaurace a hotel. Nová vilová čtvrť vyroste v Čeladné...

Výběr článků

Načítám