Hlavní obsah

Nové administrativní centrum v Karlíně

Právo, KIL

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý byla zahájena stavba nového administrativního centra Futurama Business Park v pražském Karlíně v blízkosti metra Invalidovna. Ambiciózní projekt vyroste na celkové ploše pozemku 27 780 m2 mezi ulicemi Sokolovská a Moláková v místě někdejšího sídla Českého statistického úřadu za Invalidovnou.

Článek

Pět kancelářských budov třídy „A“ projektu Futurama Business Park nabídne po svém dokončení více než 40 000 m2 kancelářských ploch k pronájmu. Součástí areálu bude 497 podzemních parkovacích míst a cca 40 parkovacích míst s venkovním stáním.

Výstavba celého administrativního komplexu bude realizována ve 3 fázích. První fáze, jež by měla být završena v květnu 2009, zahrnuje výstavbu dvou kancelářských objektů a budovu s restaurací, kavárnou a kantýnou v těsné blízkosti ulice Sokolovská. Dokončení celé výstavby Futurama Business Parku se předpokládá v roce 2011.

Stále se rozvíjející městská část Praha 8 je vyhledávanou lokalitou, kam směřují velké, střední i menší společnosti a hledají zde svá sídla. Futurama Business Park vyroste v lokalitě s velmi dobrou dostupností, v bezprostředním dosahu stanice metra Invalidovna a stejnojmenné tramvajové zastávky.

.: Futurama Business Park/foto: Immorent ČR „Po úspěšném dokončení projektu Avenir Business Park v Praze 5 a právě realizovaném projektu Gemini na Pankráci v Praze 4 je Futurama Business Park je naším největším kancelářským komplexem“, říká Tomáš Velemínský, jednatel společnosti Immorent ČR, a doplňuje: „Naší strategií je nabídnout moderní kancelářské prostory na vysoké technologické úrovni, zajímavě architektonicky řešené objekty s vysokou vnitřní prostorovou variabilitou splňující veškeré požadavky nájemců na rozvinutém pražském trhu s kancelářskými prostorami .“

Pražský kancelářský trh zahrnuje podle nedávno zveřejněné zprávy společnosti Jones Lang LaSalle téměř dva milióny dvě stě tisíc čtverečních metrů kvalitních kancelářských ploch a ročně přibývá v průměru 170 000m2 dalších. Po Praze 4 jich má nejvíce Praha 1 – 400 000 m2. Problém však spočívá nejen v omezenosti stavebních možností v centru města, ale také v potížích s parkováním.

.: Futurama Business Park/foto: Immorent ČR

Proto mnohé společnosti (naposledy Obchodní banka) přesouvají svá sídla do sice vzdálenějších, ale dopravně lépe dostupných městských částí. Futurama Business Park v pražském Karlíně se tak může z tohoto hlediska jevit téměř ideálním místem, tím spíše, že se jedná o stavbu nikoli na „zelené louce“ ale na tzv. brownfieldu (už dříve použitém staveništi).

Reklama

Související články

Praha bude nejspíš větší o Přezletice

Cesta Přezletic ze Středočeského kraje pod křídla hlavního města by mohla trvat ještě tak dva roky. Veronika Vreciová, starostka této obce s 800 obyvateli...

Prosek se z periferie mění na město

Výstavba na Proseku nemá svým rozsahem v hlavním městě srovnání. Do několika let na sídlišti přibudou tři tisíce bytů, 20 tisíc metrů čtverečních kanceláří...

Praha bude mít svůj Central Park

V parkové zeleni na rozhraní Žižkova a Vinohrad v těsné blízkosti parku Parukářka, na kopci s výhledem na Pražský hrad, rostou bytové a terasové domy, které...

Výběr článků

Načítám