Hlavní obsah

V Teplicích se bude opravovat vodovod i kanalizace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TEPLICE

Severočeská vodárenská společnost (SVS) zahájí v příštím měsíci v centru Teplic v okolí ulice U červeného kostela plánovanou rekonstrukci kanalizace a vodovodu. Akce je součástí investičního plánu SVS, důvodem rekonstrukce, která má být ukončena v polovině srpna, je špatný technický stav stávajících sítí.

Článek

Kvůli dopravním změnám se mohou obyvatelé Teplic dočkat i komplikací v průjezdu Teplicemi. "Dopravu zatím řešíme, k uzavření některých úseků muže dojít nejdříve v březnu," řekl tajemník teplického magistrátu Marek Fujdiak. V některých ulicích mohou být i posunuty zastávky MHD, někde se nebude moci parkovat.

V současné době se předává staveniště zhotoviteli, kterým je na základě výsledků výběrového řízení společnost Vodohospodářské stavby Teplice. Rekonstrukce sítí si celkově vyžádá investici ve výši 17,2 miliónu korun. Celkem bude rekonstruováno 513 metrů kanalizace a dalších 230 metrů kanalizačních přípojek v potrubích o průměru od půl metru do 80 centimetrů. Pracovníci nově položí také 463 metrů trubek nového vodovodu a 112 metrů přípojek.

Severočeská vodárenská společnost vznikla v roce 1993 a patří k největším vodárenským firmám v republice. Její region pokrývá celý Ústecký a podstatnou část Libereckého kraje, což je přes 12 procent území republiky s více než 1,26 miliónu obyvatel.

Společnost vlastní přes 8200 kilometrů vodovodů, 3300 kilometrů kanalizací, 54 úpraven vody, 164 čistíren odpadních vod, přes 1000 vodojemů a více než 800 čerpacích stanic vody. Svá zařízení na rozvod a úpravu vody pronajímá Severočeským vodovodům a kanalizacím, které vodu distribuují. Všechny akcie SVS vlastní 458 severočeských měst a obcí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám