Hlavní obsah

Stavba obchodního centra Forum v Ústí nad Labem začne v únoru

– ÚSTÍ NAD LABEM

Stavba obchodního centra Forum u kostela Nanebevzetí Panny Marie v centru Ústí nad Labem by měla začít po 15. únoru. V tomto termínu by měli ukončit na místě své výzkumné práce archeologové, kteří provádějí průzkum už od srpna loňského roku. Forum by mělo být hotové do září roku 2009, náklady na výstavbu se mají pohybovat zhruba ve výši dvou miliard korun.

Článek

Původně chtěla mít investorská firma centrum hotové už letos v květnu. "Vše běželo podle plánu, do termínů zasáhl jedině archeologický průzkum. Smířili jsme se s tím, že je to v České republice podmínka výstavby i s tím, že průzkum hradí investor," uvedl Kočí. Náklady na archeologické práce jsou podle zástupců firmy zhruba 50 až 60 milionů korun. To přispělo i k navýšení původní ceny stavby, která byla nejprve odhadována na 1,7 miliardy korun.

Podle Kočího, ředitele developerské společnosti Multi Development ČR, se už daří uzavírat smlouvy s budoucími nájemci obchodních ploch. "Máme už optimistický seznam nájemců. Mezi nimi budou známé řetězce s módou nebo obuví," řekl Kočí. V centru se má také objevit firma Giga sport, na ploše 1500 metrů čtverečních bude také supermarket. S jistotou zde má být také multikino. Na střeše centra Forum bude dolní stanice lanovky, která má vést na nedaleký výletní zámeček Větruše. S výstavbou lanovky počítá ve svých plánech město.

V obchodech, službách, restauracích a multikině má pracovat 600 lidí. Podle záměru budou součástí komerčního a kulturního centra také garáže pro 800 automobilů. Centrum bude umístěno mezi vlakovým a autobusovým nádražím, zastavěná plocha je 17.700 metrů čtverečních. Dvoupodlažní centrum nabídne 25 000 metrů čtverečních ploch k pronájmu. Investici zaplatí firma, která se zabývá výstavbou městských obchodních a administrativních center v celé Evropě, částečně z vlastních zdrojů, část uhradí z úvěru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám