Hlavní obsah

Praha 2 zatím neodkoupí pozemky v Perucké stráni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Radnice druhé městské části zatím neodkoupí pozemky v Perucké stráni na Vinohradech. Majitelka, která část parku získala v restituci, je chce radnici odprodat za zhruba 11 miliónů korun.

Článek

To je pro radu Prahy 2 nepřijatelné a s majitelkou chce ještě jednat, na dnešní tiskové konferenci to řekla starostka Jana Černochová (ODS).

Pozemky jsou předražené

Anděla Pavlíčková nabízí metr čtvereční za 8500 korun, celkem vlastní 1284 metrů čtverečních. "Majitelka tvrdí, že v době, kdy to bylo jejich a kdy jim to bylo sebráno, tak že to byla stavební parcela," řekl zástupce starostky Václava Vondráška. Podle něj je obvyklá cena za podobné pozemky uprostřed zeleně zhruba 500 korun za metr čtverečních, u stavebních pozemků podle cenové mapy cena více než trojnásobná.

Pro městskou část má pozemek svou hodnotu. Radnice by ráda sjednotila vlastnictví pozemku jak v Perucké stráni, tak v Havlíčkových sadech. "Za těchto podmínek by to ale bylo před občany neobhajitelné," dodala Černochová

Podle Pavlíčkové byly pozemky bývalým režimem začleněny pod nátlakem do veřejné zeleně. "Parcely prostě byly ukradeny," sdělila majitelka městské části. Starostka ovšem nevidí důvod, proč by měla městská část napravovat všechny křivdy, které napáchal minulý režim.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám