Hlavní obsah

Teplice chtějí před radnicí postavit novou fontánu

TEPLICE

Město Teplice v příštím roce postaví v centru novou fontánu. Primátor Jaroslav Kubera řekl, že kašna má být před teplickou radnicí. Město na ni má v rozpočtu připraveno 1,2 milionu korun, zhruba polovinu zbývající částky zaplatí sponzoři.

Článek

Podle Kubery bude fontána vyrobena ze skla, projekt počítá s jejím umístěním přímo na schodech před teplickým magistrátem. Voda pak bude po části schodů stékat dolů, druhá polovina schodů zůstane pro lidi.

V Teplicích mají podle primátora již přes 20 různých fontán a kašen, mnohé z nich nechala radnice opravit či postavit v minulých letech. Kubera tvrdí, že voda do lázeňského města patří, navíc v létě osvěžuje vzduch.

Teplice již několik let vedou ohledně počtu fontán soutěž se sousedním krajským městem Ústí nad Labem, ve které lázeňské město vítězí. I v Ústí nad Labem ale nechtějí s budováním fontán a vodotrysků přestat.

Místostarosta městského obvodu Město Jan Tvrdík řekl, že jejich radnice by chtěla obnovit historickou fontánu ve Vrchlického sadech v ústecké čtvrti Klíše. Projekt podle něj počítá s tím, že by její vybudování nestálo více než 900 000 korun. Jestli ale radnice fontánu postaví, bude záležet na tom, zda na ni v rozpočtu, který chce schválit až v únoru, najde dostatek peněz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám