Hlavní obsah

Třebechovická radnice předána veřejnosti

Novinky, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TŘEBECHOVICE

Celkem 22 milióny korun stála rekonstrukce historické budovy radnice na Masarykově náměstí v Třebechovicích pod Orebem, která byla v pondělí slavnostně předána veřejnosti. Podle starosty Jiřího Němce (KDU-ČSL) nyní čeká úředníky týdenní stěhování, otevřeno bude již mezi svátky, od nového roku bude obnoven plný provoz.

Článek

Hlavním smyslem rekonstrukce, která začala letos v březnu, byla zejména přestavba interiéru. „Od roku 1832 existovala již radnice na současném místě, ale v roce 1882 byla tato nepříliš kvalitně stavěná budova zbořena a postavena nová. Od té doby nebyla rekonstruována,“ uvedl J. Němec a připomněl pouze rok 1994, kdy budova radnice získala nový kabát.

„Byla opravena věž, stavebně se upravovalo podkroví a staticky byly zajištěny stropní konstrukce, vyměněna střešní krytina, dům získal novou fasádu a hodiny na věži nový stroj a číselník,“ vyjmenoval starosta.

Na radnici je zaměstnáno více než 20 zaměstnanců a budovu ročně navštíví cca 25 tisíc lidí, kteří až dosud své záležitosti vyřizovali ve stísněných a mnohdy i nedůstojných podmínkách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám