Hlavní obsah

Realitní kanceláře chtějí zlepšit svoji pověst

PRAHA

Neutěšenou situaci na realitním trhu, která je důsledkem neexistující regulace, se rozhodla řešit realitní kancelář AAABYTY.CZ. V prvním kole garantuje výplatu dlužných provizí všem nově nastoupivším makléřům.

Článek

Krok má za cíl nabídnout schopným makléřům východisko z nepříjemné situace, do níž se dostali kvůli neprofesionalitě kanceláří, pro které v minulosti pracovali.

Dále společnost zvýšila jako záruku bezpečí pro své klienty pojištění vkladů na svěřeneckém účtu na 15 milionů korun, což je v Česku maximální částka. Na svěřenecký účet dávají peníze kupující a zůstávají tam až do převodu nemovitosti na katastru. Pojištěný svěřenecký fond tak plní stejnou funkci jako složení peněz u notáře – u realitní kanceláře je tato služba zdarma.

Třetím klíčovým problémem, který nový program realitní kanceláře AAABYTY.CZ řeší, je nedostatečné odborné zázemí makléřů. Od letošního podzimu proto společnost pro makléře zorganizovala ve spolupráci s Bankovním institutem jednosemestrální studium Realitní makléř – kvalifikovaný odborník. Studium je zakončeno odbornou certifikací.

Makléři mají možnost využít i následujícího individuálního bakalářského studia oboru Realitní makléř. Pro kombinované jednosemestrální studium je plánována forma interaktivních seminářů. „Chceme našim klientům nabídnout služby na co nejvyšší kvalitativní úrovni, o čemž však nestačí jen mluvit, musí se i něco dělat. Výhledově chceme soustavně vzdělávat nově nastupující realitní makléře,“ upřesnil ředitel realitní kanceláře AAABYTY.CZ, Petr Illetško.

Reklama

Související témata:

Související články

Nenaleťte čachrům s provizí

Prodáváte či kupujete dům nebo byt? Pak vás bude zajímat, kolik si obvykle účtuje realitní kancelář (RK). Většina RK přebírá zkušenosti, včetně výše provize,...

Výběr článků

Načítám