Hlavní obsah

Legendární Masné krámy otvírají v prosinci své brány

Novinky, rai

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Českobudějovická pivnice Masné krámy se po rekonstrukci znovu otevře. Kultovní stánek piva, řadící se mezi nejslavnější pohostinská zařízení v ČR, bude znovu zprovozněn po pěti letech.

Článek

Dnešní budova Masných krámů pochází asi z roku 1554. Jak název napovídá, sloužily Masné krámy původně k prodeji masa. Na pivnici byly přestavěny v roce 1953 a rychle získaly popularitu díky kvalitnímu pivu a výborné kuchyni.

Po povodni v roce 2002 musely být uzavřeny. „Masné krámy se v minulosti staly jedním ze symbolů Českých Budějovic. Pevně věříme, že „nové“ Masné krámy úspěšně naváží na svou slavnou tradici a brzy se opět bude říkat že 'Kdo nebyl v Masných krámech, nebyl v Budějovicích',“ komentuje otevření pivnice Petr Samec z Budějovického Budvaru.

Rekonstruovaný interiér, jehož autorem a dodavatelem je studio Story Design, navazuje nejen na tradici původní restaurace, ale i na historický charakter budovy. Proto byly voleny architektonické prvky a tradiční materiály, které toto historické vyznění podporují - dubový masiv, přírodní kůže, černý matný kov, patinovaná měď.

Nábytkové vybavení interiéru má jednoduchý a účelový charakter a svými výrazovými prvky také evokuje historickou sounáležitost se stavbou. To však neznamená, že by se v Masných krámech neuplatnily i nejmodernější trendy vybavení restauračních zařízení. Proto zde nalezneme jak velkoplošné obrazovky a další techniku pro velkoplošnou projekci, tak i WIFI připojení k internetu.

Reklama

Výběr článků

Načítám