Hlavní obsah

Kostelecká nemocnice čeká na nové investory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KOSTELEC NAD ČERNÝMI LESY

Radnice v Kostelci nad Černými lesy hledá využití pro bývalou nemocnici. Většina budov je po odchodu sovětské armády, která ji provozovala do roku 1991, prázdná. Podle tamější starostky Olgy Dekojové chce město některé objekty prodat, protože nemá peníze na jejich údržbu a ostrahu.

Článek

Kostelec získal velkou část bývalé nemocnice před třemi roky bezúplatným převodem od kraje. Část areálu ještě vlastní ministerstvo zdravotnictví a část ministerstvo vnitra.

Radnice bude hledat zájemce o hlavní budovu bývalého sanatoria, o bývalou ubytovnu a také o rehabilitační středisko. Do pavilonu H by město chtělo přestěhovat domov důchodců, který je v nevyhovujících prostorech. Budova ale patří ministerstvu zdravotnictví, město už s ním začalo jednat.

Město má zájem také o rozestavěnou ubytovnu s 94 malometrážními byty. Chtělo by ji přeměnit na takzvané sociální bydlení. Objekt by ale muselo koupit, bezúplatný převod už podle starostky není možný. Využití brzy zřejmě najde i bývalá vrátnice. Ministerstvo vnitra do ní chce přestěhovat kosteleckou policejní služebnu. Radnice si od toho slibuje mimo jiné snížení kriminality v této městské čtvrti.

Reklama

Související témata:

Související články

Planá: Zkrachovalá nemocnice již prodána

V Plané na Tachovsku došlo k prodeji nemocnice. Novým majitelem tototo zkrachovalého zdravotnického zařízení se stala firma FFUS. Ta zde plánuje po pěti letech...

Výběr článků

Načítám