Hlavní obsah

Zimní stadion v Říčanech čeká na záchranu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍČANECH

Vedení radnice v Říčanech se snaží najít způsob jak zachránit tamní zimní stadion. Ten musel být uzavřen kvůli nevyhovující technologii. Zastupitelé požádají o evropskou dotaci na jeho rekonstrukci pomocí příspěvkové organizace.

Článek

Náklady na jeho rekonstrukci se odhadují včetně DPH na 70 miliónů korun. Podle radního Ladislava Musila chce město na obnovu zařízení požádat o evropskou dotaci.Evropská dotace by podle něj mohla pokrýt až 40 procent celkových nákladů na opravu. Zbytek by muselo město hradit z vlastních zdrojů, pravděpodobně úvěru.

Zastupitelé už schválili založení a zřizovací listinu příspěvkové organizace Zimní stadion Říčany, která o dotaci požádá. Uvedený způsob je jedním ze ze dvou, kterým zastupitelé chtějí zimní stadion zachránit. V minulosti město zvažovalo i jeho pronájem nebo prodej.

Letos na jaře pak zastupitelé zvolili variantu koncesní smlouvy se soukromým investorem, který by na vlastní náklady stadion opravil a pak ho dlouhodobě provozoval. Podle Musila ale zatím v Česku není tento způsob běžný. Městu se ani zatím nepodařilo najít vhodného partnera.

Reklama

Související témata:

Související články

Říčany bojují s divokou výstavbou

Říčany u Prahy se potýkají s problémy typickými pro města ležící v těsné blízkosti metropole. Místní radnice musí řešit problémy spojené s velkým počtem nových...

Říčany: Protesty proti nové výstavbě

Někteří obyvatelé Říčan protestují proti masivní výstavbě bytů v lokalitě Na Fialce. Právě zde by podle záměrů investora měl vzniknout bytový komplex. V první...

Výběr článků

Načítám