Hlavní obsah

Privatizace na Praze 1 se nezastaví

Právo, Novinky, Jakub Mračno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Problémy okolo privatizace bytů v Praze 1 trápí desítky obyvatel centra. Na možnost koupě obecních bytů lidé v centru čekají už několik let, v posledních letech přitom navíc stále postupně roste nájem. Podle vedení radnice za to můžou zmatky z minulosti. Překotná privatizace z minulých let totiž podle starosty Petra Hejmy (ODS) způsobila mnohé problémy jak vlastníkům, tak i úřadu.

Článek

"Nyní na to jdeme opačně, pečlivě prodej připravíme, teprve potom se může privatizovat," řekl Právu Hejma s tím, že lidé rozhodně nemusí mít strach, že by se privatizace zastavila.

"Je dobře, že chtějí napravit chyby, ale současně by to mohli urychlit, protože nám tu neustále roste nájemné, kvůli privatizaci řešíme i úvěry a ty peníze nám teď visí ve vzduchu," řekl Právu Jan Malík, který čeká na privatizaci svého bytu.

Za pravdu mu dává i zastupitel za zelené Filip Pospíšil, který tyto, ale i další problémy s obyvateli centra konzultuje. "V poslední době se množí stížnosti na firmy, které převzaly problémové půdní vestavby. Lidé v domech musí často trpět jejich bezohledné chování, zdlouhavé rekonstrukce, časté stěhování kanceláří, které jsou v půdních vestavbách místo bytů," řekl Právu Pospíšil.

Podle starosty Hejmy nyní pracovníci radnice postupně navštěvují všechny domy, do prodeje by neměl jít dům, kde není vše důkladně prověřeno a nedostatky odstraněny. Úředníci proto mají napilno.

"Občané se nemusejí obávat, že by prodej bytů definitivně skončil nebo se měnila pravidla privatizace. Ta stále platí a nikomu jinému než oprávněnému nájemci nebudeme byt převádět. Jen chceme občany, ale i sebe ušetřit mnoha starostí," vzkázal Hejma čekatelům.

Reklama

Související témata:

Související články

Praha 1: Kontejnery na třídění pod zemí

Praha 1 chce dostat kontejnery na tříděný odpad pod zem. Podle vedení této městské části by se tím zlepšil vzhled Prahy 1. Pod zemí je zatím jen několik...

Výběr článků

Načítám