Hlavní obsah

"Budoucnost a přítomnost Prahy 1" láká občany

Novinky, rai

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Bilanční výstava městské části Praha 1, která hodnotí, co nového se událo v centru hlavního města a jejímž úkolem je také představování nových projektů začala ve čtvrtek. Výstavní stan na Můstku navštívilo za první den přes tisíc návštěvníků.

Článek

Na výstavě jsou k vidění nové projekty i rekonstrukce objektů, úpravy veřejných prostranství, doprava či parkování.

Největší odezvu návštěvníků první den výstavy vyvolal projekt rehabilitace Vrchlického sadů u Hlavního nádraží i jeho samotná revitalizace. Zájem je také o studii revitalizace Střeleckého ostrova.

K projektům na budoucí podobu veřejných prostranství včetně pravobřežního vltavského nábřeží, jehož náplavky by se měly stát příjemnými promenádami uprostřed městské památkové rezervace, se na výstavě mohou návštěvníci vyjadřovat svými písemnými náměty.

Ty se pro první městskou část stanou cenným zdrojem informací pro budoucí realizaci projektů veřejných prostranství. Jedenáctý  ročník výstavy na slavnostní vernisáži v předvečer jejího otevření zahájil za Městskou část Praha 1 starosta Petr Hejma. Expozice, na níž je vstup zdarma, je otevřena do příští středy 14. listopadu 2007 denně od 10 do 18 hodin.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám