Hlavní obsah

Na reality přes internet

– PRAHA
Novinky, rai

Přes internet se dá v současné době koupit prakticky cokoli, ani reality nejsou výjimkou. Letos na podzim odstartovaly dva specializované servery - wwww.kdechcibydlet.cz a www.bezrealitky.cz.

Článek

Zájemcům o nové bydlení vychází vstříc portál www.kdechcibydlet.cz . Návštěvníci na něm najdou informace o stavu trhu nemovitostí v oblasti rezidenční výstavby a především aktuální nabídku nových bytů přímo od developerských společností.

Uživatelům se tu nabízí také hypoteční slovník, který usnadní orientaci v odborném finančním názvosloví i tzv. Hypokalkulačka. Mohou i řešit způsob financování.

Provozovatelem portálu je česká společnost e-Domicil CZ.

Uveřejňování nabídky od developerů bude, podle slov ředitelky projektu Jany Hrabětové, placené a bude tak financován provoz portálu.

Bez realitky

Realitní server www.bezrealitky.cz nabízí prodej a pronájem nemovitosti přímo od majitele. Cílem projektu je hlavně umožnit a zjednodušit prodej a pronájem nemovitostí bez realitní kanceláře a také bez provize, kterou musí klient realitce zaplatit. 

Bezrealitky.cz nabízí také asistenci v podobě call centra a řadu služeb prověřených partnerských společností. Podle slov Jana Havrlanta ze společnosti Princetown, která je provozovatelem portálu došlo od začátku října k asi 20 transakcím. Projekt se v první fázi zaměřuje především na Prahu.

"Tento projekt vnímám jako obohacení trhu s realitami, ale zdá se mi trochu neohrabaný," řekl Novinkám odborník na realitní trh Jiří Pácal z Central Europe Holding. Podle něj v této podobě zatím nepředstavuje konkurenci pro realitní kanceláře, záleží na tom jak se bude vyvíjet do budoucna.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám