Hlavní obsah

Češi investují do bulharských realit

Novinky, rai
PRAHA

Na bulharském realitním trhu se etablují již i české developerské společnosti, ať již jako samostatné či smíšené česko-bulharské. V Bulharsku se prudce rozvíjí tamní realitní trh. A na to reagují i české realitní společnosti.

Článek

Realitní společnost Mexx Reality začala již teď na podzim prodávat apartmány v nově budovaném prázdninovém komplexu Hermes Apartments na pobřeží Černého moře nedaleko městečka Careva.

"Uzavřený komplex tvoří obytné budovy s jednotlivými apartmány, hotel s restaurací a zázemí pro poskytování služeb, včetně bazénu a wellness centra," říká Marek Makový z Mexx Reality.

Celková investice činí zhruba půl miliardy korun, z toho je 30 % vlastní investice společnosti Alexandria Group a 70 % pokrývá úvěr od společnosti Societe Generale Expressbank. Komplex by měl být dokončen na jaře příštího roku.

Česká tradice - prázdniny v Bulharsku

Bulharsko je pro Čechy tradiční prázdninovou destinací. Každoročně na dovolenou do Bulharska směřuje kolem 30 tisíc Čechů a očekává se, že se počet v nadcházejících letech bude zvyšovat.

Bulharsko svojí atraktivitou v posledních letech přeskočilo i Španělsko, které zažívá výrazný pokles na trhu prázdninového bydlení. "Počet prodaných rekreačních nemovitostí a zejména pak počet Podle informací Mexx reality došlo během posledních tří let došlo ke zhruba 30 % navýšení.

Zájem o investice do bulharských nemovitostí projevují i investoři z Anglie a Irska. Jedná se jak o velké institucionální investory, tak i o individuální investice. Podle dostupných dat společnosti Mexx Reality mají největší zájem o přímořské bulharské apartmány lidé, jejichž roční příjem dosahuje dvou miliónů korun a osobní majetek se pohybuje v rozmezí pěti až patnácti miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám