Hlavní obsah

Na odbyt půjdou správně oceněné nemovitosti

PRAHA

Podle ředitele oddělení investic společnosti DTZ George Lewise půjdou v příštím roce na odbyt hlavně správně oceněné nemovitosti. Zájem o investice podle něj v České republice zůstane i v příštím roce silný. Investoři, kteří financují své transakce cizím kapitálem, budou ale své nákupy více zvažovat.

Článek

 Cena musí odpovídat kvalitě, umístění nebo smluvní jistotě. Mezi další důležité faktory patří to, jestli je budova pronajatelná nebo jestli je pravděpodobné, že nájemné poroste.

Náhlé snižování výnosů v regionu střední a východní Evropy je podle Lewise z části výsledkem nedbalého zhodnocení rizika v oblasti bytů a nemovitostí využívaných pro obchod a služby.

Makléři a developeři by se z toho měli podle něj poučit. Tlačit na důkladné zvážení investice budou hlavně banky. Podle Lewise tak vznikne větší prostor pro otevřené fondy, které se stanou konkurenceschopnějšími. 

Krize v USA ovlivňuje trh s nemovitostmi

 K přehodnocování očekávaného rizika investic na trhu s nemovitostmi přispěla krize na hypotečním trhu v USA. Podle odborníků by mělo množství transakcí ve třetím a čtvrtém pololetí poklesnout až o 20 procent oproti prvnímu pololetí.

Krizi zapříčinila situace na americkém trhu, kde domácnosti přestaly splácet své dluhy. Mnoho těchto půjček bylo ale zahrnuto do zajištěných dluhových závazků. Majetek tak ztratil hodnotu a to způsobilo paniku na finančních trzích.

Reklama

Související témata:

Související články

USA: Rekordní počet nesplácených hypoték

Američané mají nový rekord, a to v počtu nesplácených a předčasně ukončených hypoték. Nejhorší skóre mají Arizona, Nevada, Florida a také Kalifornie. V těchto...

Jak prodat nemovitost co nejbezpečněji

Realitní obchody jsou zpravidla spojeny s převodem značných finančních částek a tudíž by se zdálo, že jejich účastníci se budou chovat obezřetně a péče...

Výběr článků

Načítám