Hlavní obsah

Praha 2 se brání rozšíření magistrály u Pankráce

Právo, Karolína Kudynová
PRAHA

Radnice druhého pražského obvodu nesouhlasí s rozšířením takzvaného přídatného pruhu, který má vybudovat společnost ECM v rámci výstavby výškových budov a nového centra na Pankráci. Právu to sdělil zástupce starostky Václav Vondrášek (ODS).

Článek

Praha 2 naopak usiluje o zklidnění dopravy na magistrále, protože lidi tu trápí hluk, prach a emise z aut.

Druhý pražský obvod tak reaguje na záměr developera výškových staveb v Praze 4, který musí kvůli velkolepým plánům výstavby nového obchodního centra - včetně kontroverzních budov dosahujících výšky 104 a 75 metrů - vybudovat u Pankráce na severojižní magistrále mezi Hviezdovou ulicí a na Strži i přímý sjezd z magistrály k obchodnímu centru.

Dopravní obslužnost lokality totiž podle radnice Prahy 2 s novými prostory pro kanceláře, byty, hotel a stovkami garáží několikanásobně vzroste.

"Rozšíření pruhu na magistrále s námi nikdo nekonzultoval. Soukromí investoři asi necítí potřebu brát na nás ohled. Už nyní je dopravní situace na magistrále v Praze 2 u oblasti I. P. Pavlova a v ulici Ječná a Žitná zoufalá," uvedl Vondrášek s tím, že další zátěž v oblasti Pankráce zhorší dopravu i v tomto bodě.

"Nápad rozšířit magistrálu se nám nelíbí, ta naopak potřebuje zklidnit," zdůraznil Vondrášek.

Reklama

Související témata:

Související články

Praha 2: Navrhneme, jak zklidnit magistrálu

V úterý projednávala radnice Prahy 2 také důležité zadání nového územního plánu. Zástupce starostky Prahy 2 Václav Vondrášek mimo jiné počítá s úpravami...

Výběr článků

Načítám