Hlavní obsah

V bývalém Bunkru možná vznikne středisko pro děti

PRAHA

V prostorách, kde sídlil v devadesátých letech legendární rockový klub Bunkr, chce radnice Prahy 1 zřídit středisko pro děti. Už loni v lednu byl tento prostor pronajat společnosti Země pohádek. Měla by se zde pořádat divadelní představení, projekce a výstavy pro děti. Vzniknout by zde měla i cukrárna.

Článek

Radnice by měla v nejbližší době dostat přesnou podobu záměru včetně způsobu hrazení provozu. Pak by měla začít rekonstrukce prostor, které jsou od povodně v srpnu 2002 poničené a prázdné.

Nájemce by měl platit podle dřívějších informací za 900 metrů čtverečních 120 tisíc korun ročně. Minulé vedení radnice přiznávalo, že pro městskou část je to ztrátový podnik, jde však o to oživit tuto část centra města. Náklady na opravy se odhadovaly na osm až deset miliónů korun.

Rockový klub Bunkr fungoval suterénních prostorách domu v Lodecké ulici do roku 1997. V devedesátých letech patřil ke kultovním pražským podnikům a patřil k oblíbeným cílům zahraničních návštěvníků.

Na hluk a rušení nočního klidu si dlouhodobě stěžovali obyvatelé z domu i z jeho okolí. O konci bunkru rozhodl soud, podle kterého klub neměl platnou nájemní smlouvu.

Prostory si poté pronajal Nadační fond českého filmu, který spravoval bývalý náměstek ministra kultury Vítězslava Jandáka František Formánek. Fond ale přestal platit a  dostal z prostor výpověď.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám