Hlavní obsah

Neštěmice budou rozhodovat o podobě sportovního areálu

Novinky, rai

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEŠTĚMICE

Ze zdevastovaného venkovního koupaliště v Neštěmicích vznikne nový volnočasový areál, jeho podobu budou moci ovlivnit i samotní obyvatelé. Radní uvítají jejich návrhy a tipy na budoucí využiří plochy. Zastupitelé již rozhodli, že radnice vykoupí i pozemky v těsném sousedství koupaliště.

Článek

"Pozemky potřebujeme, abychom mohli areál postavit. Samotné koupaliště je příliš malé pro podobný projekt," říká starostka Liana Wagnerová. Radnice za sedm tisíc čtverečních metrů zaplatí 2 800 000 korun.

V rámci přípravné fáze už byl celý areál uklizen a zdemolovány ohořelé zbytky, které kdysi bývaly zázemím koupaliště. Spojením s vedlejším pozemkem tak vznikne prostor pro vybudování zbrusu nového areálu.

"Místo vzhledem k sousedství fotbalového stadionu, dětského hřiště a restaurace je pro volnočasový areál téměř ideální. Lidé jsou zvyklí tu trávit volný čas a my jen nabídku rozšíříme a to podstatně," říká starostka Liana Wagnerová.

V hrubých plánech se uvažuje o dráze pro kolečkové brusle, U-rampách, ping-pongových stolech, lanovém centru, které budou zdarma přístupné. Po zaplacení nájemného si tu budou moci lidé zahrát i poslední dobou velice populární beach volejbal nebo tenis.

"V této části našeho obvodu je řada mladých, kteří nemají žádné volnočasové vyžití. Spojují se do part, které mohou z nudy terorizovat své okolí. My jim chceme nabídnout alternativu a samozřejmě nejen jim. Areál bude z velké části volně přístupný pro kohokoli a věřím, že ho budou lidé využívat. Proto bychom uvítali tipy od obyvatel, co by tam chtěli mít a co naopak ne," vysvětluje starostka.

Zatím nejsou zadány práce na projektové dokomentaci. Návrhy proto mají velkou šanci, aby byly do projektu zapracovány.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám