Hlavní obsah

Hodonínský obchodní dům jde do dražby

Část největšího obchodního domu v centru Hodonína je na prodej. Čtyři pětiny rozsáhlého areálu s desítkami obchodů a kancelářemi na Masarykově náměstí jdou do dražby s vyvolávací cenou 42 miliónů korun.

Foto: Novinky

Odhadovaná cena nemovitostí je 84 miliónů korun. Ilustrační foto.

Článek

"Odhadní cena nemovitostí, které patří zkrachovalé společnosti IRO, je 84 miliónů korun," řekla konkurzní správkyně firmy IRO Jana Barvínková.

Několik sousedních domů, nejstarší z roku 1890 a novější z 50. let minulého století, fungují od roku 1995 jako obchodní centrum. O budovy se dělí IRO, která má čtyři pětiny, a stát.

Rozsáhlý komplex byl několik let důvodem soudních sporů. Barvínková zapsala v roce 2001 nemovitosti do konkurzní podstaty firmy IRO i přesto, že je majitelé společnosti osm dní před prohlášením konkurzu prodali firmě Obchodní domy iRO, kde také figurovali.

Dražit se bude 14. září

Právě tato společnost nyní objekt provozuje a jeho zařazení na konkurzní soupis majetku napadla u soudu. Jenže neuspěla, správkyni dal zapravdu nejprve brněnský krajský soud a letos v lednu i Vrchní soud v Olomouci. Právě na tento verdikt správkyně čekala, bez něj nemohla majetek prodat. Nyní má cestu volnou, na 14. září naplánovala dražbu.

Na rozsáhlý komplex už se bylo podívat několik zájemců. "Zájem o prohlídku byl, výsledek dražby dle mých zkušeností nelze rozumně předvídat," doplnila Barvínková. Dražby se může zúčastnit každý, kdo složí jistinu čtyři milióny korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám