Hlavní obsah

Opavské centrum s novou tváří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OPAVA

Výrazných změn dozná opavské centrum. Radnice připravuje ve spolupráci se soukromými investory projekty, které by měly centrum Opavy oživit. Plány zahrnují výstavbu multikina, menších obchodů, restaurací a ploch určených pro zábavu a trávení volného času.

Článek

Podle opavského mluvčího Jana Šindlera chce magistrát také vyhlásit architektonickou soutěž na novou podobu fasád deseti městských bytových domů.

V případě prvních dvou projektů není město investorem. Vlastní ale pozemky, na kterých budou developerské společnosti stavět, ty hodlá prodat až po kolaudaci, aby si zachovalo možnost kontroly a ovlivňování výstavby.

Kino, byty, parkoviště a nové fasády

V lokalitě bývalé tržnice u Nákladní ulice by mělo vzniknout komerční a zábavní centrum. Jeho součástí by ale neměl být žádný klasický hypermarket. Vyrůst by tam mělo multikino s několika sály a také otevřený parkovací dům pro 400 automobilů.

Výstavba za obchodním domem Slezanka by městu měla přinést 21 nových bytů s celkovou plochou téměř 2300 metrů čtverečních. Dalších 13 800 metrů čtverečních zaberou kancelářské a obchodní plochy. Nová výstavba by v některých částech měla navazovat na původní historickou architekturu.

Novou tvář by měly v budoucnu dostat i tři dlouhé a souvislé bloky domů, které sousedí s opavskou radnicí. Město hodlá vypsat velkou architektonickou soutěž, která by šedivé socialistické zástavbě dala jiný, novodobý a důstojný vzhled

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám