Hlavní obsah

Byty pro mladé v Karlových Varech

KARLOVY VARY

Výstavbu startovacích bytů pro mladé rodiny s dětmi chystají Karlovy Vary. Mají být v Třeboňské ulici na rozhraní sídliště Čankovská a městské části Stará Role. Město získalo stavební povolení a hledá způsob jak stavbu financovat.

Článek

Podle náměstka primátorky Tomáše Hybnera náklady na vybudování 30 bytů ve třech domech se předběžně pohybují kolem 30 milionů korun. Město chce na byty, které vzniknou rekonstrukcí tří starých domů, získat peníze od státu z fondu rozvoje bydlení.

Protože dosud není podle Hybnera jisté, zda v něm vůbec budou peníze, je připraven ještě záložní plán financování. Tím by byl prodej pozemků pro komerční výstavbu obytných domů v Krokově ulici ve čtvrti Drahovice.

Dvě varianty realizace

Existují dvě varianty jak projekt startovacích bytů realizovat. V první by město prodalo pozemky některému investorovi a za utržené peníze by startovací byty postavilo.

Druhá varianta zahrnuje oba projekty dohromady. Investor by pozemek v Krokově ulici dostal a za to by současně postavil startovací byty, uvedl náměstek. 

O definitivním způsobu se rozhodne patrně na podzim.  Kromě startovacích bytů chce město v příštích letech získat také minimálně 15 nových sociálních bytů. Jistá je zatím pouze lokalita, a to městská část Dvory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám