Hlavní obsah

Zámek v Kupařovicích se prodává za 27 miliónů

Novinky, rai

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KUPAŘOVICE

Barokní památka z první poloviny 18. století - zámeček v Kupařovicích v Jihomoravském kraji, je na prodej. Nemovitost se bude prodávat včetně zámeckého areálu. Zámek se bude dražit, vyvolávací cena je 27 miliónů.

Článek

Do dražby dala památku firma AG-ING, která je už čtyři roky v konkurzu. Na jihu Moravy není kupařovický zámek jediným, kterého se chce původní majitel zbavit. Na prodej jsou třeba Boskovštejn, zámek u Mikulova nebo v Drnholci na Znojemsku.

Třípodlažní zámek v Kupařovicích nechal podle projektu Františka Antonína Grimma postavit rod Dietrichsteinů. Do areálu patří kromě samotné zámecké budovy také pět dalších objektů, hlavně obytné prostory a sklady. Do dražby jdou ale bez pozemků, které patří státu.

Zámeček sloužil v historii jako letní sídlo, tvoří jej patrová stavba obdélníkového půdorysu s fasádami členěnými lizénovými pásy. V některých místnostech je štuková výzdoba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám