Hlavní obsah

USA: Problémy na realitním trhu přetrvávají

– WASHINGTON

Podle šéfa americké centrální banky Bena Bernankeho se problémy na trhu nemovitostí v USA udrží déle. Omezí také zřejmě růst americké ekonomiky, ten bude v jejich důsledku slabší. Bernanke také řekl, že k obavám zavdává příčinu i inflace.

Článek

Na letošní rok Bernanke předpovídá růst HDP v rozsahu 2,25 až 2,5 procenta, a to právě kvůli tomu, že útlum na realitním trhu je výraznější. 

Bernanke se ve svém středečním projevu před členy finančního výboru Sněmovny reprezentantů zmínil také o praktikách v některých hypotečních společnostech. 

Ty někdy jednají velmi nezodpovědně a někdy neberou v úvahu elementární rizika. Výsledkem je, že hypotéku dostane téměř každý, i když je na začátku jasné, že finanční situace žadatele není dobrá.

Banka si prý na podobné chování posvítí. "Rostoucí případy neschopnosti splácet hypotéku vedou u mnoha majitelů nemovitostí k osobní, ekonomické i společenské krizi. Tyto problémy se pravděpodobně ještě zhorší, než se začnou zlepšovat," sdělil šéf centrální banky.

Reklama

Související témata:

Související články

USA: Rekordní počet nesplácených hypoték

Američané mají nový rekord, a to v počtu nesplácených a předčasně ukončených hypoték. Nejhorší skóre mají Arizona, Nevada, Florida a také Kalifornie. V těchto...

Výběr článků

Načítám