Hlavní obsah

Přerov: V nevyužité průmyslové zóně vyrostou rodinné domy

Právo, Novinky, Bedřich Novotný
PŘEROV

Satelitní městečko s více než stovkou rodinných domů je plánováno v dosud nevyužité průmyslové zóně u přerovské místní části Újezdec. Polnosti o rozloze devíti hektarů zde koupil Přerov asi před pěti lety za celkem 25 miliónů korun a od té doby se nepodařilo pro plochu určenou pro průmyslové využití získat žádného investora.

Článek

"Jde o to, aby se městu vrátily prostředky, které na koupi průmyslové zóny vynaložilo. Zvažujeme, že pozemky prodáme několika investorům, kteří pak budou financovat vybudování inženýrských sítí," řekl náměstek přerovského primátora Josef Kulíšek (ODS).

Zájem zmapují dotazníky

Nyní podle něj vychází cena za metr čtvereční připravené plochy na zhruba 1400 korun, ale pokud by město na infrastrukturu přispělo, výsledná cena pro stavebníky by se snížila.

Podle studie, kterou nechal zpracovat odbor rozvoje přerovské radnice, bude možno na ploše dosud vyhrazené pro průmyslovou zónu umístit až 121 rodinných domků na parcelách o velikosti 550 až 840 metrů čtverečních.  

Zájem o výstavbu rodinných domů u Újezdce chce město zjistit prostřednictvím dotazníkového šetření, ve kterém se mohou lidé vyjádřit, zda je pro ně oblast atraktivní pro bydlení, kolik jsou ochotni zaplatit za zasíťovaný a zpřístupněný pozemek a jak velkou plochu by potřebovali.

Aby byla umožněna nová výstavba, schválilo nedávno přerovské městské zastupitelstvo návrh na změnu územního a regulačního plánu této lokality. Řízení by mělo být ukončeno do konce letošního roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám