Hlavní obsah

Realitní fond ČSOB zatím jen pro členy skupiny

PRAHA

ČSOB uvádí na trh realitní fond ČSOB Property Fund. Jeho prostřednictvím budou moci zatím investovat pouze kvalifikovaní investoři ze skupiny ČSOB. Později do něj budou moci vstoupit i další.

Článek

Podle Josefa Beneše ze správcovské společnosti ČSOB Asser Management chce banka do dvou let nabídnout realitní fond i drobné klientele.

Property Fund bude investovat do kancelářských budov, obchodních center a průmyslových areálů, ale i do akcií developerů a realitních společností.

Co je realitní fond

Realitní fond je subjekt, který vlastní a spravuje nemovitosti za účelem dlouhodobého dosahování zisků. Výnosy realitních fondů tvoří nájmy a očekávaný růst hodnoty nemovitostí. Kvalifikovaným investorem je nejen institucionální investor, ale i fyzická nebo právnická osoba, která čestně prohlásí, že je kvalifikovaným investorem. Výhodou těchto fondů je vedle individuální investiční strategie také jednodušší účtování. Plusem je i pětiprocentní zdanění výnosů.

ČSOB chce tímto krokem umožnit zkušenějším investorům těžit z příznivých cen tuzemských nemovitostí i z výhodnějšího zdanění výnosu fondu. Bankovní ústav už  loni uvedl na trh akciový fond ČSOB Realitní mix a také zajištěný fond ČSOB Evropského nemovitostního růstu 1.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám