Hlavní obsah

Státní dotace přispějí na výstavbu bytů v Orlové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ORLOVÁ/KARVINSKO

Orlová na Karvinsku přestaví díky státní dotaci svůj hotelový dům na 121 bytů. Finanční podpora ze státního fondu rozvoje bydlení bude činit více než 66 miliónů korun.

Článek

Město tak bude moci zrekonstruuovat nevyužité prostory bývalého hotelového domu Doubravan na 121 nových bytů. Některé z nich budou určeny pro staré nebo handicapované lidi.

"Část bytů bude sloužit osobám s omezenou schopností pohybu a orientace, tedy zejména občanům postiženým pohybově, zrakově, sluchově, mentálně a také starším lidem," řekla mluvčí radnice Nataša Cibulková s tím, že aktuálně radnice eviduje přes 900 žádostí o byt.

Byty i obchody

Celkové náklady na stavbu si vyžádají  téměř 90 miliónů korun, stavební práce se rozběhnou už letos. Pokud vše půjde podle plánu, první nájemníci by se do domu měli nastěhovat za tři roky.

Součástí zmodernizovaného domu budou společné prostory pro uskladnění kol a kočárků, úklidová komora a sklepní boxy. První patro bude město pronajímat ke komerčním účelům. Tvar domu zůstane stejný, architekti ale počítají s opravou fasády, tu oživí nové barvy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám