Hlavní obsah

Z vojenské správy bude asi hotel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŠUMPERK

V budově bývalé okresní vojenské správy v centru Šumperka zřejmě vznikne hotel s restaurací. Město hodlá dům prodat soukromému investorovi za zhruba osm miliónů korun.

Článek

Shodli se na tom městští radní, kteří návrh předloží zastupitelům, informoval tajemník radnice Petr Holub. Město získalo budovu letos na jaře po soudních sporech s ministerstvem obrany. Fakticky by ji mělo převzít od krajské ubytovací vojenské správy 21. června.

"Rada doporučuje zastupitelům objekt využít pro hotel s restaurací. Jsou navrženy dva způsoby, prodej nebo příslib prodeje. To se liší jen načasováním, objekt se buď převede později, nebo prodá hned," uvedl Holub.

I když znalci odhadli cenu nemovitosti na zhruba 6,5 miliónu korun, město za ni bude chtít více. Holub to vysvětluje zejména lukrativní lokalitou, v níž se budova nachází. Je přímo v centru města, v centru městské pěší zóny. Podle radního Holuba je navíc ubytovacích míst v Šumperku málo. Od nového hotelu si tedy slibují i možnot většího rozvoje turistického ruchu.

Vedení města zvažovalo i možnost, že by budovu opravilo a poté hotel buď pronajalo soukromému podnikateli, nebo ho samo provozovalo. Rekonstrukce si však vyžádá desítky miliónů korun a k provozování hotelu se město necítí kompetentní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám