Hlavní obsah

Louny: Nová čtvrť bude mít i parkoviště

LOUNY

V nové obytné čtvrti Zahradní Město v Lounech, která vzniká v areálu bývalých kasáren, se podle záměru tamní radnice vybudují i parkovací místa. Další už budou muset v budoucnosti vytvořit investoři, kteří tam dokoupí budovy či pozemky. Kvůli situaci s parkováním museli radní měnit pravidla prodeje objektů a pozemků v této městské části.

Článek

Podle starosty města Louny Jana Kernera vznikne v ulici Jasanová 60 parkovacích míst, dalších 24 pak bude v ulici Javorová a 60 na Zeleném náměstí.

Novinkou v pravidlech prodeje je ustanovení, že budoucí vlastník nabízených objektů a pozemků ve zmíněné lokalitě není povinen vybudovat plný počet parkovacích míst, ale pouze zbytek do celkového počtu vybudovaných bytů.

V Zahradním městě počítá urbanistická studie s výstavbou až 300 bytových jednotek ve vícepatrových i rodinných domech. Čtvrť by měla přirozeně splynout s okolím a stát se klidovou zónou.

V letošním a příštím roce město vyčlení na výstavbu místních komunikací a parkových úprav ve čtvrti dalších téměř 30 miliónů korun. I tyto peníze chce radnice získat zpět prodejem bývalých vojenských pozemků a pozemků pod budoucími rodinnými a obytnými domy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám