Hlavní obsah

Liberecká výstava "Dům a zahrada" má návštěvnický rekord

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než 20 000 lidí se přišlo podívat na výstavu Dům a zahrada na liberecké výstaviště. Letos tu svou produkci představilo na 300 firem.

Článek

"Zájem lidí nás opravdu překvapil, zejména s ohledem na deštivé počasí v minulých dnech," řekla ředitelka výstavy Irena Spilková. Loni byla podle ní návštěvnost zhruba o pětinu menší.

Výstavy zaměřené na bydlení se konají v Liberci už třetí rok. Jarní část výstavy je zaměřena hlavně na exteriéry a zahrady. Mimo zahradního nábytku, techniky či květin a dřevin tady návštěvníci najdou i produkci stavebnch firem, projekty domů a kontakty na dodavatele kuchyní, nábytku a dalšího interiérového vybavení.

Nejistá budoucnost

Další osud akce je ale nejistý. Město Liberec - vlastník výstaviště, nedávno rozhodlo o prodeji celého areálu za 63 milionů korun. Novým majitelem se stane Liberecký kraj. Osmihektarový areál chce přeměnit na součást Centra vzdělanosti Libereckého kraje.

 Na místě dnešních pavilonů v budoucnu vyrostou školské budovy, domov mládeže a sportoviště. Na projekt, jehož náklady se odhadují na 1,2 miliardy korun, chce Liberecký kraj získat dotace z evropských fondů.

Reklama

Výběr článků

Načítám