Hlavní obsah

Havlíčkův Brod bude prodávat další parcely pro výstavbu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Havlíčkově Brodě se budou stavět další nové rodinné i činžovní domy. Zájem občanů je tak velký, že radnice v tuto chvíli už připravuje novou lokalitu.

Článek

V Havlíčkově Brodě se budou stavět další nové rodinné i činžovní domy. Už letos radnice nabídne 19 parcel pro rodinné domy v lokalitě Spálená Stráň.

Za jejich přípravu celkem zaplatí kolem osmi miliónů korun. Podle místostarosty Libora Honzárka je ale zájem o parcely je ale daleko větší. Město proto připravuje novou lokalitu.

Cena nových parcel zatím nebyla stanovena. Na Spálené Stráni bylo během asi sedmi uplynulých let prodáno přes 70 parcel a po ukončení letošní etapy již budou městské pozemky zaplněny.

Zájem o parcely je velký

Kvůli velkému zájmu o stavění nyní radnice připravuje další lokalitu pro rodinné a řadové domy, a to mezi ulicemi Rozkošská a Ledečská. "Letos bychom měli mít připravenou urbanistickou studii," uvedl místostarosta.

Činžovní domy  s 250 byty začne v Brodě budovat španělská firma. Ta na Vysočině působí i v Polné, Jihlavě a ve Žďáru nad Sázavou. V Brodě zatím chtějí stavět větší byty, jejich cenu neuvedli. Ve Žďáru nad Sázavou firma prodává metr čtvereční za 22 500 Kč. Byt o rozloze  90 metrů čtverečních stojí zhruba dva miliony korun.

Podle realitních kanceláří je zájem o bydlení v Brodě velký. Souvisí i s rozvojem nové strojírenské firmy Futaba Czech, která zaměstnává kolem 1100 lidí a další pracovníky hledá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám