Hlavní obsah

Svitavská radnice opraví dům poškozený plísní

Radnice ve Svitavách letos opraví dům na Větrné napadený plísní a poškozený dalšími závadami. Opravy 93 bytů přijdou město na 19 miliónů korun.

Článek

Dvanáct domácností se na několik měsíců z domu vystěhuje do náhradního bydlení, které zajistí a zaplatí město, řekl ve středu starosta Svitav Jiří Brýdl (KDU-ČSL).

"Nejprve se vystěhuje první polovina domácností, po dokončení oprav jejich bytů zase druhá. Do konce roku by měla být rekonstrukce hotová," dodal Brýdl.

Neustálé problémy

Výstavbu bytového domu, který stavěla firma Průmyslové stavby Brno, provázely obtíže a průtahy. Další problémy se začaly objevovat po roce užívání.

"Odpadávaly obklady. Byty také notně zapáchaly kvůli nefunkčním přivzdušňovacím hlavicím v instalačních šachtách. Zatékalo do balkónů, propadávaly se podlahy v některých místnostech. V bytech se objevovala plíseň a vlhko z důvodu nedostatečné izolace střechy," vypočetl dosavadní potíže nájemníků vedoucí odboru správy majetku Petr Vítek.

Začne se už brzy

Reklamace od roku 2003 hradí z rozpočtu město. Radnice vybere firmu, která dům opraví. "V červnu nebo v červenci se začne s nutnými rekonstrukcemi," řekl závěrem Vítek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám