Hlavní obsah

Pražský Obecní dvůr jde znovu do výběrového řízení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Obecní dvůr v blízkosti Haštalského náměstí se snaží Praha prodat již podruhé, loňské výběrové řízení zkrachovalo. Do nového výběrového řízení se přihlásilo osm uchazečů.

Článek

Podle náměstka primátora Pavla Klegy bude magistrátní komise obálky s nabídkami osmi uchazečů otvírat ještě tento týden. Loňské výběrové řízení zkrachovalo, protože cenové nabídky uchazečů nesplnily představy vedení města.

Město stanovilo nejnižší možnou cenu. Podle dřívějších informací by měli zájemci nabídnout nejméně 70 miliónů korun. Současná hodnota areálu je podle odhadu zhruba o pět miliónů korun nižší. Komise bude tento týden hodnotit, zda nabídky uchazečů splnily podmínky. Následně je bude posuzovat majetková komise. O tom jestli magistrát Obecní dvůr prodá rozhodnou radní a zastupitelstvo.

Obecní dvůr, kde kdysi bývalo zázemí hasičů a komunálních služeb, stojí v atraktivní lokalitě blízko Haštalského náměstí, budoucí vlastník by se měl postarat o jeho opravu. V původních budovách mají vzniknout byty a menší obchodní prostory. Ve dvoře si město představuje lavičky a menší vodní plochu. Na pozemku má také stát nový bytový dům.

Kdyby magistrát nevybral žádného kupce ani v tomto kole, pravděpodobně by o dalším postupu jednal s radnicí Prahy 1. Radní první městské části již před časem uvedli, že by o poničený areál stáli. Podle jejich představ by mohl sloužit pro kulturní a společenské akce pro místní obyvatele a pro spolky.

Reklama

Výběr článků

Načítám