Hlavní obsah

Největší výstavba v Lipníku za posledních 20 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V průběhu následujících dvou let se v Lipníku nad Bečvou postaví bezmála stovka nových rodinných domů. Stavět budou developeři i individuální stavebníci. Podle starosty Miroslava Přikryla na takovou výstavbu čekal Lipník zhruba dvacet let. Budovat se bude hned ve třech lokalitách.

Článek

Radnice očekává, že o parcely bude velký zájem, parcel k bytové výstavbě je totiž ve městě nedostatek. Problémy s prodejem rodinných domů nebudou mít podle starosty ani soukromí investoři.

Na šedesát dřevěných montovaných domů vyroste v ulici Na Hliníku. "S jejich stavbou firma zřejmě bude moci začít letos na podzim. Domy bude podle předpokladů prodávat zájemcům," upřesnil starosta.

V ulici Seminárka se bude stavět 15 rodinných domů. I tyto domy postaví soukromý investor a budou určeny k prodeji. Investor tady ale bude muset počkat na příští rok. V lokalitě se bude muset vybudovat infrastruktura, přístupové komunikace a veřejné osvětlení. 

V poslední lokalitě, v ulici Tyršova, přibude asi 17 rodinných domů. Do výstavby inženýrských sítí tam bude investovat asi 15 milionů korun město. Připravené pozemky nabídne jednotlivým stavebníkům. Do budování domů se budou moci pustit příští rok na jaře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám