Hlavní obsah

Žižkova kasárna v Táboře hledají investora

Občané v Táboře mohou slavit, jejich petice pomohla zrušit výběrové řízení na přestavbu bývalého vojenského areálu. Zastupitelé připravují nové výběrové řízení.

Článek

Táborští radní hledají další investory na projekt přestavby vojenského objektu Zižkova kasárna. Zrušení veřejné soutěže v petici požadovali i občané města, podepsalo jich na 900.  

O přestavbu totiž původně stála jen jediná fima, která jej chtěla přestavit na obchodní centrum a byty. Město s jejím záměrem souhlasilo, o projekt pak projevili zájem i další subjekty.

V bývalých kasárnách Jana Žižky mělo podle prvního projektu vzniknout 250 bytů a obchodní pasáž. Původní vítěž soutěže už také Táboru za areál městu zaplatil pět milionů korun. "Město dnes ráno odeslalo peníze zpět ze svého účtu," uvedl místostarosta Jiří Bartáček.

"Jedná se o velmi zajímavou lokalitu v Táboře, dá se říct, že je to téměř v centru Tábora. Je to lokalita zajímavá a my bychom z ní rádi vytvořili novou městskou čtvrť," řekla novinářům starostka Hana Randová, s tím, že  jsou již zpracovávány první nástiny dokumentace pro výběr partnera.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám