Hlavní obsah

Zahrádky ustoupí obytným domům

Zahrádkářská kolonie Třešňovka 2 na okraji Kynšperku nad Ohří na Sokolovsku se zřejmě změní v obytnou čtvrť. Podle starosty Reného Bolvariho radnice už připravuje vypovězení nájemních smluv zahrádkářům.

Článek

S výstavbou obytných domů a rodinných domků se tam počítalo už dlouho, teprve nyní se ale vedení města rozhodlo pozemky využít.

"V územním plánu jsou tyto pozemky asi 15 let určeny k výstavbě. Původně šlo skutečně o třešňový sad. Pak tam ale vznikly zahrádky," uvedl Bolvari.

Zahrádkáři mají smlouvy na dobu neurčitou s roční výpovědní lhůtou. Město jim je vypoví asi už na podzim. Vedení města se chce s nájemci 29 zahrádek ještě setkat a vysvětlit jim plánované kroky.

Na asi dvou hektarech pozemků by měly vzniknout řadové domy a dva nebo tři větší obytné domy. Celkem by tak mohlo vzniknout zhruba 50 nových bytů. "Nechceme pozemky rozparcelovat a nabízet jednotlivě. Spíše bychom uvítali developera, který by pozemky zasíťoval, postavil domy a nabízel je zájemcům. Jaké podmínky ale s případným zájemcem dohodneme, bude záležet na nabídkách," dodal Bolvari.

Právě proto, aby mělo město větší výběr, chce nabídku inzerovat delší dobu. Vzhledem k tomu, že zahrádky bude mít k dispozici až na podzim příštího roku, má na to dostatek času.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám