Hlavní obsah

Vzorový byt - standardní nabídka mnoha firem

Novinky, Eva Rajlichová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnes bývá vzorový či ukázkový byt součástí mnoha developerských projektů. Můžete také tu získat informace a obchodní materiály s celkovou nabídkou bytů i domů. A především na vlastní oči uvidět to, co vám učarovalo na letácích či webových stránkách.

Článek

Pokud se chystáte na koupi nového bytu, a nechcete spoléhat jen na svou obraznosti či prostorovou představivost, můžete si sjednat návštěvu přímo ve vzorovém bytě. Dnes bývají takové prostory již standardní nabídkou u mnoha stavebních firem.

Vizitka developera

Ukázkový byt by měl korespondovat s typem projektu, ve kterém se nachází. Když se jedná o nadstandardní projekt, pak součástí bytu je i luxusní vybavení kuchyně, koupelny i interiérových doplňků.

"Snažíme se sladit vše do posledního detailu a vyzdvihnout pozitiva projektu - například výhled z terasy, zajímavé dispoziční řešení," vysvětluje Pavla Temrová, tisková mluvčí Finep. Jejich zákazníci si mohou prohlédnout ukázkový byt mimo jiné i přímo v jejich klientském centru.

Trochu jinak vidí situaci Štěpán Šatoplet z firmy Skanska. Ta má v současné době jen jeden vzorový byt, a to v projektu Botanica . "Vzhledem k tomu, že cca 90% bytové výstavby je prodáno ještě před dokončením stavby, necítíme potřebu vzorové byty zřizovat. Pro kupujícího je pro představu interiéru připraveno klientské centrum, kde může také dojít k individuální změně námi nabízeného standardu," dodává.

Zájem o návštěvu

Vzorový nebo ukázkový byt navštíví poměrně slušný počet lidí. Záleží samozřejmě na tom jak jej společnost prezentuje. "Průměrná měsíční návštěvnost v sezóně, tedy na jaře a na podzim, je zhruba 280 zájemců," upřesňuje Gabriela Nižňanská z developerské společnosti Central Group. Pokud ovšem developeři pořádají akci pro své klienty může se návštěvnost vyšplhat až k tisícovce.

Byt je reprezentantem konkrétního projektu. Proto bývá kompletně vybaven, včetně spotřebičů, doplňků. Někde jdou i do takových detailů jako jsou dětské hračky či povlečení v ložnici. "U všech našich nových bytů jsou zahrnuty také pokročilé datové rozvody pro vysokorychlostní internet, satelitní televizi a bezpečnostní systém," říká Gabriela Nižňanská.

Někdy se klientům zalíbí ukazované prostory natolik, že si je dokonce koupí. "Ano, měli jsme tu takový případ, jednalo se o projekt Bydlení Mazanka," vzpomíná Pavla Temrová. I dny ukázkového bytu se jednou završí, potom jde normálně do prodeje. Případná sleva se týká pouze bytového vybavení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám