Hlavní obsah

Orco jde do Varšavy a Budapešti, vydá akcie za 100 mil. eur

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BUDAPEŠŤ

Developerská a realitní společnost Orco Property Group nezměnila nic na svém původním plánu umístit akcie na burzu v Budapešti a ve Varšavě, a při této příležitosti vydat akcie za 100 miliónů eur (asi 2,8 miliardy Kč). Ve středu se objevily informace, podle nichž chce Orco plánovaný objem emise zdvojnásobit. Zástupce Orka na finančním serveru www.portfolio.hu ve středu řekl, že zvýšení objemu kapitálu by mohlo činit 100 miliónů eur na každé burze.

Článek

To podle agentury Reuters potvrdili také zástupci Orka v Praze. "Společnost Orco Property Group v rámci příprav na vstup na budapešťskou burzu, nadále počítá se zvýšením základního jmění o 100 miliónů eur, což bude rozděleno mezi burzu ve Varšavě a v Budapešti. O poměru, v kterém se bude zvýšení kapitálu rozdělovat, nepadlo žádné rozhodnutí," uvedl podnik ve zprávě. Pražská kancelář firmy se k informacím zatím nevyjádřila, uvedl Reuters.

Akcie Orka se nyní obchodují na burze v Paříži a Praze. Nabídka akcií je plánována ještě na druhé čtvrtletí. Orco se na maďarském trhu v poslední době angažuje stále více. Firma ale investuje na realitním a hotelovém trhu v celém regionu střední Evropy, a to od roku 1991. Vedle České republiky a Maďarska působí rovněž v Polsku, Rusku, Chorvatsku, Německu a na Slovensku.

Orco letos očekává růst tržeb asi o třetinu na 223 miliónů eur. Firma loni zvýšila čistý zisk o 77 procent na 96,7 miliónu eur, výnosy vzrostly o 243 procent. Firma má letos na akvizice připravenu miliardu eur a část těchto peněz hodlá investovat i v České republice.

V poslední době v Česku dokončila multifunkční budovu Luxemburg Plaza, rezidenci Pachtův Palác a teď pracuje na komplexu pro Rádio Svobodná Evropa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám