Hlavní obsah

Polyfunkční centrum nechtějí občané ani zastupitelé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ

Obyvatelé Valašského Meziříčí si nepřejí budování dalších obchodních center v centru města. Svůj nesouhlas vyjádřili peticí, na které se sešlo okolo tisícovky podpisů. S výstavbou nesouhlasí také městští zastupitelé.

Článek

Zhruba tisíc obyvatel Valašského Meziříčí podepsalo petici, která žádá vedení města o zrušení smlouvy s investorem, který chtěl v proluce na Masarykově náměstí postavit polyfunkční centrum.

Objekt za zhruba 300 milionů korun, který má zahrnovat supermarket, prodejny, administrativní prostory, byty a parkoviště, měl být dokončen v polovině roku 2005. Firma CTP Invest ho ale ještě nezačala stavět. Podle mluvčího radnice Josefa Beneše je stavební řízení přerušeno. Ze strany investora totiž stále nebyla předložena potřebná dokumentace.

Společnost CTP Invest na počátku letošního roku se ale projektu, do kterého již výrazně investovala, vzdát nechce. Tvrdí, že zpoždění způsobily skutečnosti, které nebylo možné ovlivnit, například dědické řízení.

Město petici vzalo na vědomí. Lidé v ní zastupitele dále žádají, aby už nepřipustili jednání o výstavbě dalších obchodních center v centru města.

Neustále průtahy vadí také tamním zastupitelům, i oni požadují po starostovi ukončení smlouvy s firmou CTP Invest. Upozorňují také na to, že několikrát pozměněný projekt je špatný a negativně se podepíše i na již tak špatné dopravní situaci v centru města.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám