Hlavní obsah

Mariánské Lázně nabízejí investorům tři lokality k rozvoji

– MARIÁNSKÉ LÁZNĚ

Tři lokality v Mariánských Láznách budou k dispozici investorům. Město chce tak pracovat na svém rozvoji. V Chebské ulici, v Hamrníkách a v Dobrovského ulici by měly vzniknout celé nové čtvrti.

Článek

Radnice má zpracované urbanistické plány všech tří oblastí. V Chebské ulici směrem k Husově už město zdemolovalo bývalá kasárna. Měla by tam vzniknout čtvrť s obchody, malovýrobou, službami i bydlením. "Konkrétní obory, které by zde mohli investoři uplatnit, nemáme stanoveny. Spíše víme, co zde být nemůže, například těžký průmysl," uvedl místostarosta Jiří Chval.

Investovat by se mělo i v Hamrníkách. Tam už město podepsalo smlouvu se strategickým partnerem, britskou firmou, která má do roka připravit záměr využití bývalých kasáren a také jej realizovat. I tam by mohly vzniknout podmínky pro další podnikatelské aktivity i bydlení. Podle vedení města totiž nemůžou Mariánské Lázně spoléhat jen na cestovní ruch, ale musí poskytnout prostor i pro další ekonomické aktivity.

Byty nabídnou i cizincům

Jednoznačně na bydlení je zaměřen projekt výstavby v Dobrovského ulici. "Tam by měly vzniknout parcely pro rodinné domy větší rozlohy nebo až luxusního stylu. Parcely jsou o velikosti 800 až 2000 čtverečních metrů. I zde se počítá s tím, že je nabídneme developerovi, který investici zastřeší," uvedl starosta. Domy by přitom neměly být nabízeny jen v Česku, ale i v zahraničí. Podle starosty Zdeňka Krále by nabídky mohly směřovat například do Nizozemska.

Celá strategie rozvoje zmíněných lokalit spoléhá na soukromé investice. Město by bylo spíše partnerem, který by poskytoval zázemí a pozemky, a to i za malé ceny, které by investice podpořily i přes nižší příjmy města.

Reklama

Výběr článků

Načítám