Hlavní obsah

Ostravský hotel Atom bude na prodej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Ostrava chce ještě letos prodat hotel Atom. Jeho cena se bude nebude vyšší než 500 miliónů korun. Atom by měl zůstat fungujícím hotelem v návaznosti na sousední sportovní areály. Hospodářské výsledky hotelu město neuvedlo.

Článek

"Město už hotel nadále provozovat nechce, protože jiné subjekty to umí lépe. Nejsme hoteliéři. Pro rozvoj Ostravy a přilákání nových klientů bude lepší, když bude Atom v soukromém vlastnictví," uvedl důvody prodeje primátor Petr Kajnar (ČSSD).

Prodat co nejrychleji

Podle něj je potřeba prodat hotel co nejrychleji, obává se totiž konkurence nových ostravských hotelů. "Jsou tu další zájemci o výstavbu hotelů v Ostravě. Během dvou let budou některé hotely přinejmenším rozestavěné. Umím si představit, že do čtyř let budou ve městě stát nejméně dva hotely typu Atom nebo Imperial. Taková konkurence by prodejnost Atomu značně snížila," naznačil Kajnar.

Podle něj o hotel projevilo zájem zatím sedm kupců, čtyři z nich prý vypadají velmi seriózně. "Atom bude využíván i nadále v souvislosti se sportovními akcemi v Aréně a na fotbalovém stadionu, proto potřebujeme mít jistotu, že v rukou nového majitele neskončí se zabedněnými okny," řekl Kajnar.

Město investovalo přes 200 miliónů

Dodal, že výběr kupce ovlivní také cena, kterou nabídne za Atom, případně i za okolní pozemky. "Město investovalo do oprav hotelu nejméně 200 miliónů korun. Prodejní cenu ještě zvyšuje jeho klientela a zázemí v blízkých sportovních centrech," uvedl primátor.

Prodej hotelu je zatím ve fázi příprav. Město musí stanovit, zda prodá i pozemky kolem hotelu. Hotel má kapacitu 169 pokojů a zaměřuje se na kongresovou turistiku a konání sympozií, seminářů, konferencí a podobných akcí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám