Hlavní obsah

Zahradní nábytek pro děti

Novinky, Eva Rajlichová

Děti potřebují spoustu pohybu, který jim ve venkovním prostředí jde k duhu. Pokud jste majiteli zahrady, pak možná uvažujete o pořízení pískoviště, zahradního domečku či houpačky. Fantazii se meze nekladou a vaši potomci či vnoučata vaše úsilí jistě ocení.

Článek

Houpání na houpačce většina dětí miluje a této činnosti se dokáží věnovat dlouho a intenzivně. Na trhu je celá řada variant. Můžete si vybrat úplně jednoduchou houpačku pro jedno dítě, ale také konstrukce, ke kterým je možno volitelně přidávat nejrůznější díly.

Žebříčky, houpačky, šplhací stěny, hrazdu, skluzavku nebo dokonce basketbalový koš. Ať už dítěti pořídíte jakoukoliv možnou kombinaci, hleďte na stabilitu konstrukce, díky které si děti při svých hrátkách neublíží.

 I skluzavka je vyhledávaným místem pro hry. Foto Kettler

Houpačky by měly mít bezpečnostní odstupy mezi stanovišti alespoň okolo 50 cm. Měly by být chráněné proti proti překlopení. Při výběru také může rozhodovat způsob upevnění - houpačky jsou závěsné a nebo se instalují "nastálo".

Některé houpačky pro menší děti trochu připomínají horolezecké sedáky nebo důkladné autosedačky. Bezpečnostních prvků, které předcházejí případnému vypadnutí, je tady z pochopitelných důvodů více. Díky nim si i velmi malé děti mohou užívat i poměrně razantního pohybu.

Houpačky pro malé děti mají řadu bezpečnostních prvků. Foto www.remi.home.pl

Pískoviště stále v kurzu

Oblíbeným místem pro hraní jsou i zahradní domky či stany a také pískoviště. Jestliže vám vaše aktuální podmínky neumožňují pořízení stálého pískoviště, k dostání jsou i celkem komfortní mobilní pískoviště. Jejich základem je velká nádoba s pevným dnem, která se naplní pískem.

Hraní s pískem mají děti v oblibě. Foto www.remi.home.pl

Výrobci jim dávají různé tvary, takže si děti mohou hrát např. v obří mušli nebo v pískovišti, které připomíná hrad. Výhodou je, že se dají umístit prakticky kdekoli, některé typy se dají i uzavřít. Nevýhoda je stejná jako u klasického pískoviště - písek se v zápalu dětské hry dostává i za hranice pískoviště.

Reklama

Související témata:

Související články

Pohádkové zahradní domečky pro děti

Témeř každý dospělý si vzpomene na dětská léta a na přání mít svůj kout, svoje útočiště, kam by žádný rodič nevkročil. Karen Adamsová je autorkou těchto...

Výběr článků

Načítám