Hlavní obsah

Speciální fólií snadno zakryjete nerovný či popraskaný strop

Právo, Sylva Svobodová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možná bydlíte ve starší zástavbě se stropy, na kterých už je vidět zub času. Jsou popraskané, nerovné, nevzhledné. Jak je vylepšíme i bez stavebního zásahu? Umí to speciální fólie.

Článek

Fólie můžeme využít ryze účelově: ke schování popraskaných stropů, k zakrytí instalací pod stropem, jako kreativní dekoraci. Prodávají se zhruba ve sto deseti odstínech a provedeních (mat, lesk, satén, průsvit), dokážou opticky snížit příliš vysoký strop nebo naopak ten nízký opticky zvětšit (to když použijeme fólii v lesku). Ruční malbou na průsvitné fólie dokonce vytvoříme dojem vitráže.

Pestré využití a snadné tvarování

Fólie jsou ideální také do koupelen, protože dokonale odolávají vlhkosti, navíc jsou omyvatelné, odolné vůči změnám teplot. Ocení je i milovníci hudby, tenká fólie totiž tlumí zvukové vlny a vylučuje tím ozvěnu či deformaci hlasu.

Hladké fólie jsou reálným obtiskem našich kreativních nápadů a představ. Není problém s nimi vytvořit jakýkoliv tvar: plochý, oválný, obloukový, kulatý, víceúrovňový, lomený či třeba prostorové vlny. Tvarování je možné díky speciálním závěsným profilům.

Nemusíme se přitom bát, že nám nová dekorace zatíží původní strop (plošný metr fólie váží 0,29 kg). Fólie se připevňuje buď k obvodovým stěnám, nebo stávajícímu stropu. Montáž je rychlá (strop je hotov za pár hodin, aniž by se místnost vyklízela).

Montáž provádí výhradně odborná firma (je to náročnější na přesnost a kutilství není v tomto případě na místě). Údržba fólie je rovněž snadná – potřebujeme k tomu běžné čisticí prostředky.

Přednosti fólie

  • ideálně rovná, lesklá jako zrcadlo
  • celkově omyvatelná, odolná proti změnám teplot, otřesům, úderům
  • lehká, nezatěžuje stropní konstrukce, nehořlavá, netoxická
  • dostupná ve 110 barvách (provedení satén, mat, lak, metalíza, průsvit)
  • možnost malování nebo potisku povrchu fólie

Provední fólií

Mat - opticky vytvoří jemnou strukturu omítky

Lesk - zrcadlový efekt, optické zvětšení prostoru

Satén - vytváří jemný povrch bez reflexu

Průsvit - vhodným osvětlením dává příjemné rozptylující světlo, možnost vytvoření světelných efektů

Fota: archiv firmy DPS design

Reklama

Související témata:

Související články

Jak na výměnu bezpečnostního kování dveří

Okolnosti nás občas donutí vyměnit dveřní bezpečnostní kování. Nákup nových klik může proběhnout hladce, ale i tady na nás číhá několik úskalí. Víte, jak na...

Výběr článků

Načítám