Hlavní obsah

Sedmero pro nákup rychlovarné konvice

Právo, Karolina Černá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dříve rychlovarné konvice připravovaly vařící vodu. Dnes si potřebnou teplotu nastavíme podle nutnosti, některé typy ji udrží až hodinu. Jak vybrat správně?

Foto: Catler

Elektronicky řízená konvice SP 8010 je vybavena programy pro přípravu různých druhů čajů, speciálními programy pro ledový čaj, svařené víno a po vložení vnitřní skleněné nádoby i programy pro domácí jogurt nebo čatní. Cena 3990 Kč.

Článek

Každá konvice by se měla automaticky vypnout po dosažení bodu varu, nespouštět se bez naplnění tekutinou, vypnout se v případě přehřátí či špatném umístění na základně. Samozřejmostí jsou také otočné podsvícené základny.

1. Kupujeme dostatečně dlouhý napájecí kabel s ohledem na dosah zásuvky.

2. Levné plastové konvice ustupují kvalitnějším z nerezové oceli, keramiky, kovu a ze skla.

3. Vícečlenné domácnosti ocení objem mezi 1,2 až 1,7 l s minimálním příkonem 2000 W.

4. Nižší a širší tvar konvice zajistí efektivnější využití tepla ode dna, v němž je uloženo topné těleso.

Trendy varné konvice mají retro tvary, nejmodernější můžete ovládat i mobilem

Tipy a trendy

5. Když je topné těleso zabudované pod nerezovým dnem, mluvíme o skryté topné spirále. Sice prodlužuje ohřev vody, ale neusazuje se na ní vodní kámen, dno se lépe čistí. Viditelné těleso zajistí rychlejší ohřev, usazují se však na něm minerály.

6. Před prvním použitím rychlovarnou konvici takzvaně vyvaříme. Zaplníme ji vodou a po uvaření horkou tekutinu vylijeme. Postup zopakujeme ještě aspoň dvakrát.

7. Na trhu jsou konvice v širokém cenovém rozpětí od několika stovek až do 13 000 Kč. Cena závisí na druhu materiálu, množství a typu funkcí konvice.

Zapojte se do naší přehlídky vánoční výzdoby oken

Máte na Vánoce hezky vyzdobená okna? Rádi byste ostatní inspirovali a třeba se i trochu pochlubili? Pošlete nám fotografii své vánoční okenní výzdoby a my z nejpovedenějších příspěvků vytvoříme přehlídku, na kterou se můžete těšit během svátků v rubrice Bydlení.

Své fotografie, třeba i s krátkým popisem či příběhem, posílejte do redakce na adresu bydleni@novinky.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám